logo Unihal

Univerzálne montované haly

+420 702 107 808
+420 702 107 808

Protipožiarny náter Hempacore one 43600


Hempacore 43600 sa používa na protipožiarny náter prefabrikovaných oceľových konštrukcií. Tento protipožiarny náter sa nanáša priamo vo výrobnom závode, ale môže sa použiť aj na mieste montáže.

Hempacore 43600 je vhodný na použitie v prostredí C1 - C4 podľa normy ISO 12944.

Norma ISO 12944 klasifikuje vonkajšie prostredia podľa stupňa koróznej agresivity do šiestich kategórií:

C1 - veľmi málo agresívne prostredia

C2 - prostredie s nízkou koróznou agresivitou

C3 - stredne agresívne korózne prostredie

C4 - vysoká korózna agresivita

C5-I - veľmi vysoká priemyselná agresivita

C5-M - veľmi vysoká pobrežná agresivita

Protipožiarny náter sa používa na náter oceľovej konštrukcie v kombinácii s odporúčanými základnými a vrchnými nátermi. Nesmie sa používať na oceľové povrchy bez základného náteru. Nátery by sa mali skladovať pri teplotách 5 - 40 °C a ich trvanlivosť je 1 rok.

Protipožiarny náter sa používa na:

  • protipožiarnu ochranu konštrukčnej hliníkovej ocele
  • pozinkovanej ocele
  • nehrdzavejúcej ocele
  • hliníkových metalizovaných ocelí

Použitie Hempacore 43600

Protipožiarny náter sa nanáša na povrch oceľovej konštrukcie pri teplote 10 - 50 °C. Teplota musí byť vždy o 3 °C vyššia ako teplota rosného bodu a vlhkosť nesmie prekročiť 85 %. Miestnosť na aplikáciu protipožiarneho náteru musí byť dobre vetraná a musí mať dobrú cirkuláciu vzduchu. Pri nanášaní náteru na mieste sa náter nesmie nanášať na priamom slnečnom svetle. Konštrukcie, ktoré sa majú natierať, musia byť počas aplikácie chránené pred kondenzáciou vodnej pary.

Použitie protipožiarneho náteru:

  • striekaním zo vzdialenosti 30 - 50 cm
  • štetcom - na menšie plochy oceľových profilov
  • valčekom

Po zaschnutí náteru na konštrukcii je možné s oceľovým profilom manipulovať, ale oceľový profil je aj po úplnom zaschnutí náteru náchylnejší na mechanické poškodenie, preto by sa s oceľovými prvkami malo zaobchádzať veľmi opatrne. Všetky poškodené miesta na konštrukcii sa musia opraviť a naniesť nový náter.

Približný čas schnutia naneseného 750 mikrónového povlaku pri 20 °C je 1 deň - potom je možné s oceľovým profilom manipulovať.