logo Unihal

Univerzálne montované haly

+420 702 107 808
+420 702 107 808

Montované potravinárske haly


Zabezpečíme hygienické prostredie pre vašu novú potravinársku halu

Naša spoločnosť inštaluje chladiace a mraziace haly, ako aj špeciálne haly vhodné pre potravinársky priemysel. Všetky montované haly používané na potravinárske účely musia spĺňať množstvo noriem a smerníc. Ide najmä o prísnu európsku smernicu o hygiene potravín EU 10883/92, ktorá vyžaduje, aby všetky haly slúžiace na potravinárske účely boli

  • ľahko udržiavateľné,
  • umývateľné,
  • bez plesní, baktérií a húb,
  • boli svetlébez vlhkosti.

Cieľom týchto usmernení je usmerniť výstavbu a údržbu montovaných potravinárskych hál tak, aby sa v maximálnej možnej miere zabezpečila hygiena potravín a prevencia chorôb.

Ak máte záujem o dodávku montovanej potravinárskej haly, môžete nás kontaktovať na telefónnom čísle +421 702 107 815 alebo e-mailom na adrese poptavky@unihal.cz, prípadne vyplňte dopytový formulár.

Konštrukčné riešenie a opláštenie potravinárskych hál

Montované potravinárske haly z oceľovej, rámovej konštrukcie opláštenej sendvičovými panelmi dokonale spĺňajú všetky uvedené predpisy, už len z toho dôvodu, že otvorené oceľové konštrukcie sú opatrené viacerými ochrannými nátermi alebo oplášteniami. Oceľové konštrukcie sú opláštené kvalitnými sendvičovými panelmi, ktoré spĺňajú najprísnejšie európske smernice a normy. Ich výrobcovia si potrpia na vysokú kvalitu materiálov a neustále investície do inovácií týchto panelov posúvajú ich kvalitatívne vlastnosti ešte ďalej.

Aké sú výhody sendvičových panelov v potravinárskych halách?

Najväčšou výhodou týchto sendvičových panelov na opláštenie potravinárskych hál je najmä ich:

  • jednoduchá montáž a
  • následná jednoduchá údržba, ktorá spočíva v jednoduchom umytí krycej fólie.
  • Vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti - vnútorná pena má vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti, ktoré prevyšujú bežný polystyrén. Pri montovaných chladiarenských a mraziarenských halách odporúčame maximálnu izoláciu, ktorá zabezpečí maximálnu úsporu pri prevádzke haly. Na opláštenie sú vhodné najmä 200 mm hrubé sendvičové panely so súčiniteľom prechodu tepla 0,11 W/m2K. Súčiniteľ prechodu tepla určuje, ako je konštrukcia odolná voči prenikaniu tepla cez konštrukciu.
  • Parotesnosť - montáž panelov na montované potravinárske haly zabezpečuje maximálne utesnenie všetkých spojov vďaka zaklapávacím zámkom, ktoré sú utesnené tesniacimi páskami a tmelmi - zabraňujú prenikaniu vlhkosti do montovanej potravinárskej haly a zabraňujú kondenzácii. Sendvičové obkladové panely chránia interiér potravinárskej haly pred tepelnými mostmi vďaka svojej vynikajúcej izolácii.
  • Sendvičové panely na opláštenie potravinárskej haly sú po správnej inštalácii vzduchotesné a parotesné.

V prefabrikovaných chladiarenských alebo mraziarenských halách možno sendvičové panelové opláštenie veľmi jednoducho esteticky kombinovať so špeciálnymi chladiarenskými dverami, ktoré sa môžu dodávať v rovnakom profile ako opláštenie. Špeciálne chladiarenské dvere, ako aj opláštenie zabraňujú vzniku tepelných mostov.

Vďaka svojej hygienickej a zdravotnej nezávadnosti sú sendvičové panely vhodné na vnútorné opláštenie všetkých montovaných potravinárskych hál vrátane všetkých interiérov.