Chladiarne, potravinárske haly, sklady ovocia a zeleniny musia spĺňať prísne európske smernice o hygiene potravín (smernica EÚ 10883/92), ktoré nariaďujú, že budovy a haly v potravinárskom priemysle musia byť:
Rovnako ako pri iných budovách v potravinárskom priemysle musia montované chladiarenské sklady prísne zabezpečovať hygienu, aby sa zachoval zdravotný stav a zabránilo sa chorobám.
Všetky hygienické predpisy a požiadavky na montované chladiarenské sklady spĺňajú vysokokvalitné sendvičové panely s jadrom z pevného polyuretánu, ktorý je netoxický. Obkladové panely potravinárskych hál majú vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti, ľahko sa udržiavajú a sú paropriepustné. Počas montáže haly sú všetky spoje panelov dokonale utesnené tesniacimi páskami a tmelmi, čo vylučuje prenikanie vlhkosti, vzduchu alebo akejkoľvek kondenzácie.
Technológia ULO v montovaných chladiarenských skladoch sa používa na skladovanie ovocia a zeleniny na princípe zabránenia prístupu kyslíka k skladovaným komoditám, čo zabezpečuje ich dlhodobú trvanlivosť. Komory ULO v potravinárskych halách zabezpečujú optimálnu hladinu kyslíka a oxidu uhličitého. Optimálne percento kyslíka v komore ULO je 1,2 % a oxidu uhličitého 3 %. Na udržanie správneho pomeru sa do komory dodáva dusík a odstraňuje sa prebytočný oxid uhličitý, ktorý vzniká pri dýchaní ovocia. Množstvo kyslíka nesmie nikdy klesnúť pod 1 %, aby sa zabránilo kvaseniu ovocia. V komorách ULO je tiež dôležité udržiavať optimálnu teplotu vzduchu 2 °C počas celého dňa, aby ovocie alebo zelenina zostali čerstvé, pevné a plné vitamínov. Každá chladiaca komora na ovocie má vlastnú chladiacu jednotku, ktorá zabezpečuje optimálne podmienky a dokonalé prúdenie vzduchu v komore, čo zaručuje oveľa menšie straty ovocia ako pri bežnom skladovaní (až 30 %).